Ssesy:n sijaiskodiksi?

Haluaisitko tarjota sijaiskodin kodittomalle?

Me yhdistyksessä toivomme, että sijaiskodiksi ryhtyvät ovat harkinneet huolellisesti toimintaan mukaan lähtemistä sekä keskustelleet mahdollisten perheenjäsentensä kanssa asiasta. Sijaiskodiksi ryhtyy koko perhe ja sen tulee olla yhteinen päätös, aivan kuten lemmikin hankkimisen. Sijaiskoti on vastuussa hoitoon ottamansa eläimen hyvinvoinnista aina siihen asti, kunnes sille löytyy loppuelämän koti. 

Kaikkien sijaiskotien kanssa laaditaan kirjallinen kotihoitosopimus ennen sijaiskotitoiminnan aloittamista.

 

Onko minulla mahdollisuus huolehtia kotiini tulevasta eläimestä aina siihen asti kunnes sille löytyy uusi koti?

Toisinaan kodittomat löytävät uusia koteja hyvinkin nopeasti, mutta joissakin tapauksissa uuden kodin löytyminen on saattanut kestää jopa vuoden! Sijaiskoti sitoutuu huolehtimaan kotiinsa ottamastaan eläimestä siihen asti, kunnes uusi koti löytyy. Sijaiskodin tulisi olla eläimelle rauhallinen ja turvallinen paikka asua uuden kodin löytymiseen asti, sillä muuttaminen stressaa eläintä.

Sijaiskoti päättää itse, mitä eläimiä ja montako ottaa hoitoonsa ja milloin. SSESY tarjoaa tukea ja neuvontaa eläinten hoidossa. Sijaiskoti toimii yhdistyksen toimintaperiaatteiden mukaisesti ja yhteistyössä yhdistyksen kanssa.

 

Onko minulla aikaa uudelle hoidokilleni?

Vaikka eläin onkin vain hoidossa, se vaatii virikkeitä, ravintoa, terveydenhoitoa, mahdollisesti ulkoiluttamista, huolenpitoa ja seuraa aivan kuin mikä tahansa lemmikkieläin. Sijaiskoti sitoutuu huolehtimaan hoidokistaan sille ominaisten vaatimusten ja eläinsuojelulain mukaisesti. Kissojen kohdalla edellytämme, että kissat elävät sijaiskodeissaan vain sisäkissoina. SSESY tuo kaikki eläimen tarvitsevat tarvikkeet ja kustantaa ruoat, kissanhiekat, eläinlääkärikäynnit ja lääkkeet.

Sijaiskoti sitoutuu viemään kipeän tai sairaan eläimen eläinlääkärin hoidettavaksi ja ilmoittamaan eläimen tilasta myös yhdistyksen edustajalle. SSESY auttaa tarvittaessa myös eläinlääkärikäynteihin liittyvissä kuljetuksissa.

 

Ovatko omat lemmikkini rokotettuja ja terveitä?

Oletamme, että sijaiskodiksi ryhtyneet ovat huolehtineet omien lemmikkiensä terveydenhuollosta ja rokotuksista. Yhdistykselle päätyneet eläimet tulevat hyvin usein huonoista olosuhteista, ja useimmat kissat ovat löytyneet ulkoa, joten niiden mahdollisista aiemmista rokotuksista, madotuksista ym. ei ole aina tietoa. Sijaiskodissa lääkitseminen aloitetaan ulkoloishäädöllä ja matokuurilla. Eläinlääkärillä käydään tarpeen mukaan. Sijaiskodissa olisi hyvä olla olemassa hoitoeläimen eristysmahdollisuus sekä kokemusta/tietoa eläinten kanssakäymisestä. Sijaiskoti on itse vastuussa omien lemmikkiensä terveydestä.
 


Sijaiskotitoiminta on vastuullista, mutta se antaa paljon!

On käsittämättömän hieno tunne, kun hoidossasi ollut eläin lähtee uusien omistajiensa mukaan ja tiedät, että olet omalla toiminnallasi antanut juuri tuolle eläimelle uuden mahdollisuuden parempaan elämään. Saat tehdä hyvän työn tarjotessasi kodittomalle eläimelle hetkeksi suojapaikan, hyvää hoitoa, hellyyttä ja turvaa. Eläin on voinut kokea kovia, joten se on varmasti kiitollinen tarjoamastasi avusta.


 

 

Voit hakea meidän sijaiskodiksi täyttämällä alla olevasta
linkistä löytyvän lomakkeen:

Sijaiskotihakemus

Sijaiskotiin muuttaminen on tietenkin jännittävää myös eläimelle itselleen. Pöydän alla piileskellessä solmitaan uusia ystävyyssuhteita, kuten tässä Rauli ja Hertta.
Kun luottamus syntyy, uskaltaa sohvallakin kelliä vaikka kuinka päin! Julialle alku sijaiskodissa oli tosi hankala ja luottamusta ihmisiin ei tahtonut millään löytyä, mutta lopulta kaunotar suopui, alkoi nauttimaan elämästä ja pääsi lopulta muuttamaan ihanaan omaan kotiin.
Joskus sijaiskotiin saattaa tupsahtaa tämmöisiä pikkupötkylöitä! Tässä ovat Elsa, Sulo ja Ville.
Sijaiskodissa saattaa myös joutua tuttipullohommiin! Kuvassa Mikko pienenä pentuna.